Jump to content
Not connected, Your IP: 44.201.68.86
Staff

Eddie Desktop Edition 2.21.6 released

Recommended Posts

We released a new experimental version, mainly to fix some "Checking route IPv4" failure related to network adapter not active when Eddie starts.
Other issues still under investigation.

Version 2.22.0 (Mon, 13 Jun 2022 09:01:26 +0000)

  • [bugfix] [all] detection of network information when needed, not only at start
  • [change] [linux] libcurl, avoid need of curl binary
  • [bugfix] [linux/windows] font issues

Share this post


Link to post
On 6/14/2022 at 4:13 AM, Clodo said:

We released a new experimental version, mainly to fix some "Checking route IPv4" failure related to network adapter not active when Eddie starts.
Other issues still under investigation.


Checking route IPv4 now works in 2.22.0.
Thank you for the fix.

Share this post


Link to post
On 6/14/2022 at 12:13 PM, Clodo said:

We released a new experimental version, mainly to fix some "Checking route IPv4" failure related to network adapter not active when Eddie starts.
Other issues still under investigation.

Thanks. I know that the experimental version is not aimed at addressing the odd latency figures but I gave it a try anyway. No change. 

Share this post


Link to post

Eddie latency reporting errors - reporting some impossibly short and impossibly long times.

On one machine, Eddie was telling me that latency for some servers across the Atlantic was 4 ms and 8 ms while for others it was a ten figure number!
If that was true the server would be out of service. It isn't.
Stopped and restarted the VPN. All latencies shown as over 100 ms, but a substantial number were nine figures. Strangely these were almost identical for the first six or seven digits...
Shut down and restarted Eddie. Now it's back to the usual erroneous but far less outrageous figures.
Something dealing with the latency calculations must be filling up with accumulated junk and doesn't clear down properly or a rogue value is being introduced.

Share this post


Link to post

I am also experiencing latency issues. Latency tests just hang around 32 servers or so. I have to completely disable latency tests in settings for now and handpick a server.
I did a system upgrade on one machine and got latency issues. The other system just kept working but also after system upgrade, same latency issues.
Both were on different eddie versions in 2.21.*
I know glibc got an upgrade. Possibly related?
ArchLinux, 5.19.3 kernel

Share this post


Link to post

This is a really, really dumb question. But how does one select wireguard in eddie? I am using 2.21.8.
I can see wiregard is listed in the protocol. but is there a button to you can select wiregard?
Also, is there a simple way to implement double hop? I.e. a button, as some vpns have in their app?
Thanks for reading and any advice. 

Share this post


Link to post
On 9/1/2022 at 4:21 AM, telemus said:

This is a really, really dumb question. But how does one select wireguard in eddie? I am using 2.21.8.
I can see wiregard is listed in the protocol. but is there a button to you can select wiregard?
Also, is there a simple way to implement double hop? I.e. a button, as some vpns have in their app?
Thanks for reading and any advice. 


 

Wireguard_Eddie.jpg


You're not afraid of the dark web, are you ?

Share this post


Link to post
@Riddick

Hello!

Watch out, your screenshot shows the settings window to force Eddie to use a specific interface and give it a specific name; it doesn't change the connection mode. OpenVPN and WireGuard connection modes, instead, can be selected on Settings > Protocols window.

@telemus

If WireGuard doesn't appear in the list of connection modes, probably your system doesn't have support for it.

Kind regards
 

Share this post


Link to post
2 hours ago, Staff said:
@Riddick

Hello!

Watch out, your screenshot shows the settings window to force Eddie to use a specific interface and give it a specific name; it doesn't change the connection mode. OpenVPN and WireGuard connection modes, instead, can be selected on Settings > Protocols window.

Kind regards


Hi Staff,
Appreciate the information, so it should be per screen below:
Thanks
Wireguard_Eddie_01.jpg


You're not afraid of the dark web, are you ?

Share this post


Link to post

Hi there @Staff and @Riddick. 
Thank you for your replies. But I'm still flummoxed. 
I am using an up to date Ubuntu 20.04 pc running eddie 2.21.8. Ubuntu ships with wireguard and I also used it with another VPN. So, I suspect it is likely in the system (I checked, and it is.)
Wireguard does appear in the protocols list - see screen grab.
What does not appear is:
On the Networking tab: VPN interface name. See screen grab.
On the Protocols tab - the capacity to highlight and select a specific protocol.
Thank you for reading and for your thoughts on this.
T
 

Screensshot protocol.png

Scrgb1.png

Share this post


Link to post
@telemus

Hello!
 
Quote

What does not appear is:
On the Networking tab: VPN interface name. See screen grab.


That's normal, it's a Windows exclusive option as it is the only system which needs third-party drivers for tun interfaces. You don't need this option at all in Linux or Mac.
 
Quote

On the Protocols tab - the capacity to highlight and select a specific protocol.


Probably "Automatic" is still checked. You need to uncheck it first.

Kind regards
 

Share this post


Link to post

Alhoa,

Windows 11 PC.
The text/font on my Laptop looks fine, but on my PC it looks like the following pictures included below.

All settings/updates are the same as previously before updating Eddie to the current version.
Changing UI Main Font makes no difference. 
Is the same case whether using the Experimental 2.22.0 or the stable one before it.

All the writing looks squashed and faded.
I've included my system display settings screenshot, which I doubt are causing the issue, but you never know.
I think Clodo said in this topic that Font issue was fixed in the experimental one, but it doesn't seem to be, unless issue is something else.

Thank you in advance for any recommendations I could try, or if it can be fixed in maybe another Eddie update.

Kind regards


 

Networking.png

Overview.png

Sytem dispaly.png

Share this post


Link to post

We released a new experimental version, mainly to fix some failure related to network adapter not related to OpenVPN/WireGuard.
Other issues still under investigation.

Version 2.22.1 (Thu, 15 Sep 2022 12:54:46 +0000)

  • [change] [all] OpenVPN 2.5.7
  • [change] [Windows] Fix detection/conflict with some unusable VPN network interfaces

Share this post


Link to post

On Xubuntu LTS 22.04 with Eddie 2.22. When "Minimize in tray" option is enabled and you minimize Eddie, it still minimizes in the taskbar. And then when you click Eddie in the taskbar to bring it back it opens as a blank window that can't be interacted with, you then have to click the tray icon to make it work again. I tested that this also happens in a generic VM. I'm pretty sure the blank window didn't happen with the stable version of Eddie.

eddie.thumb.png.c3a7a2a652c2463a65a69506249f0508.png

Share this post


Link to post

Is the picture within the Eddie frame your background wallpaper?
If so, I could still be wrong, but it looks like maybe a graphics card/GPU issue, maybe?
Has you internal graphics software updated recently, etc?
I'd maybe look into the graphics card/software/GPU first to take that out of the equation. Maybe reinstall any graphics card software first and try that.

I don't know much about the Xubuntu systems, but on a Windows platform a problem like that will most likely be the system graphic processor. Or/and screen refresh rate.
Hope that helps or steers you in the right direction.

@DEVS

My problem still continues with the display, but it is not a graphics card issue. And I have also tried from Windows display to make the program backward compatible.
With the Nvidia graphics card and without (disabled) with just the built in GPU running.
Hope that can be resolved in a future update, as I don't believe the issue is the PC system.

Thanks

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Security Check
    Play CAPTCHA Audio
    Refresh Image

×
×
  • Create New...