Jump to content


Photo
- - - - -

[SOLVED] Connects but IP doesn't change on Windows Server Essentials 2012


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 chiquito50

chiquito50

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 11 March 2013 - 03:22 PM

I'm having trouble connecting properly on a fresh install of Server 2012 Essentials.

I can login and connect OK, but my IP address doesn't change and the bandwidth meter doesn't show any traffic going through the VPN when I load webpages etc.

I've tried with 32bit and 64bit Windows 8 versions. I've tried with COMODO on and off. The client works fine on a Windows 7 PC on the same network.

Here is my log:

11/03/2013 - 15:17 AirVPN client version: 1.8
11/03/2013 - 15:17 Reading options from C:\xxx\AppData\Roaming\AirVPN\Air\1.0.0.0\AirVPN.xml
11/03/2013 - 15:17 OpenVPN bundle version: OpenVPN 2.3.0
11/03/2013 - 15:17 OpenVPN current version: OpenVPN 2.3.0
11/03/2013 - 15:17 Ready.
11/03/2013 - 15:17 Login...
11/03/2013 - 15:17 Login success.
11/03/2013 - 15:17 Contacting service...
11/03/2013 - 15:17 Connecting...
11/03/2013 - 15:17 OpenVPN 2.3.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [eurephia] [IPv6] built on Jan 8 2013
11/03/2013 - 15:17 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
11/03/2013 - 15:17 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
11/03/2013 - 15:17 UDPv4 link local: [undef]
11/03/2013 - 15:17 UDPv4 link remote: [AF_INET]109.163.230.232:443
11/03/2013 - 15:17 TLS: Initial packet from [AF_INET]109.163.230.232:443, sid=2f99a70c 37c1e125
11/03/2013 - 15:17 VERIFY OK: depth=1, C=IT, ST=IT, L=Perugia, O=airvpn.org, CN=airvpn.org CA, emailAddress=info@airvpn.org
11/03/2013 - 15:17 VERIFY OK: nsCertType=SERVER
11/03/2013 - 15:17 VERIFY OK: depth=0, C=IT, ST=IT, L=Perugia, O=airvpn.org, CN=server, emailAddress=info@airvpn.org
11/03/2013 - 15:17 Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
11/03/2013 - 15:17 Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
11/03/2013 - 15:17 Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
11/03/2013 - 15:17 Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
11/03/2013 - 15:17 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 2048 bit RSA
11/03/2013 - 15:17 [server] Peer Connection Initiated with [AF_INET]109.163.230.232:443
11/03/2013 - 15:17 SENT CONTROL [server]: 'PUSH_REQUEST' (status=1)
11/03/2013 - 15:17 PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,redirect-gateway def1,dhcp-option DNS 10.4.0.1,comp-lzo no,route 10.4.0.1,topology net30,ping 10,ping-restart 60,ifconfig 10.4.8.170 10.4.8.169'
11/03/2013 - 15:17 OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified
11/03/2013 - 15:17 OPTIONS IMPORT: LZO parms modified
11/03/2013 - 15:17 OPTIONS IMPORT: --ifconfig/up options modified
11/03/2013 - 15:17 OPTIONS IMPORT: route options modified
11/03/2013 - 15:17 OPTIONS IMPORT: --ip-win32 and/or --dhcp-option options modified
11/03/2013 - 15:17 do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
11/03/2013 - 15:17 open_tun, tt->ipv6=0
11/03/2013 - 15:17 TAP-WIN32 device [Local Area Connection] opened: \\.\Global\{B6829E3F-7266-4341-8D24-A0ACF2E10A0B}.tap
11/03/2013 - 15:17 TAP-Windows Driver Version 9.9
11/03/2013 - 15:17 Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 10.4.8.170/255.255.255.252 on interface {B6829E3F-7266-4341-8D24-A0ACF2E10A0B} [DHCP-serv: 10.4.8.169, lease-time: 31536000]
11/03/2013 - 15:17 Successful ARP Flush on interface [25] {B6829E3F-7266-4341-8D24-A0ACF2E10A0B}
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 AirVPN Windows 8 Interface Hack executed (Interface: 'Local Area Connection').
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
11/03/2013 - 15:18 TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
11/03/2013 - 15:18 C:\Windows\system32\route.exe ADD 109.163.230.232 MASK 255.255.255.255 192.168.1.1
11/03/2013 - 15:18 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=20 and dwForwardType=4
11/03/2013 - 15:18 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
11/03/2013 - 15:18 C:\Windows\system32\route.exe ADD 0.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Warning: route gateway is not reachable on any active network adapters: 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Route addition via IPAPI failed [adaptive]
11/03/2013 - 15:18 Route addition fallback to route.exe
11/03/2013 - 15:18 env_block: add PATH=C:\Windows\System32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
11/03/2013 - 15:18 OK!
11/03/2013 - 15:18 C:\Windows\system32\route.exe ADD 128.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Warning: route gateway is not reachable on any active network adapters: 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Route addition via IPAPI failed [adaptive]
11/03/2013 - 15:18 Route addition fallback to route.exe
11/03/2013 - 15:18 env_block: add PATH=C:\Windows\System32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
11/03/2013 - 15:18 OK!
11/03/2013 - 15:18 C:\Windows\system32\route.exe ADD 10.4.0.1 MASK 255.255.255.255 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Warning: route gateway is not reachable on any active network adapters: 10.4.8.169
11/03/2013 - 15:18 Route addition via IPAPI failed [adaptive]
11/03/2013 - 15:18 Route addition fallback to route.exe
11/03/2013 - 15:18 env_block: add PATH=C:\Windows\System32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
11/03/2013 - 15:18 OK!
11/03/2013 - 15:18 SYSTEM ROUTING TABLE
11/03/2013 - 15:18 .1 p=0 i=12 t=4 pr=3 a=1852 h=0 m=20/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 169 p=0 i=12 t=4 pr=3 a=1 h=0 m=21/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 10.4.8.169 p=0 i=12 t=4 pr=3 a=0 h=0 m=21/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 2 10.4.38.66 p=0 i=25 t=3 pr=2 a=368 h=0 m=286/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 5 10.4.38.66 p=0 i=25 t=3 pr=2 a=368 h=0 m=286/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 5 10.4.38.66 p=0 i=25 t=3 pr=2 a=368 h=0 m=286/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 55.255 192.168.1.1 p=0 i=12 t=4 pr=3 a=1 h=0 m=20/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 .0.1 p=0 i=1 t=3 pr=2 a=1891 h=0 m=306/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 127.0.0.1 p=0 i=1 t=3 pr=2 a=1891 h=0 m=306/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 55.255 127.0.0.1 p=0 i=1 t=3 pr=2 a=1891 h=0 m=306/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 8.169 p=0 i=12 t=4 pr=3 a=0 h=0 m=21/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 192.168.1.33 p=0 i=12 t=3 pr=2 a=1852 h=0 m=276/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 255 192.168.1.33 p=0 i=12 t=3 pr=2 a=1852 h=0 m=276/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 .255 192.168.1.33 p=0 i=12 t=3 pr=2 a=1852 h=0 m=276/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 .0.1 p=0 i=1 t=3 pr=2 a=1891 h=0 m=306/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 68.1.33 p=0 i=12 t=3 pr=2 a=1883 h=0 m=276/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 38.66 p=0 i=25 t=3 pr=2 a=770 h=0 m=286/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 55.255 127.0.0.1 p=0 i=1 t=3 pr=2 a=1891 h=0 m=306/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 55.255 192.168.1.33 p=0 i=12 t=3 pr=2 a=1883 h=0 m=276/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 55.255 10.4.38.66 p=0 i=25 t=3 pr=2 a=770 h=0 m=286/0/0/0/0
11/03/2013 - 15:18 SYSTEM ADAPTER LIST
11/03/2013 - 15:18 TAP-Windows Adapter V9
11/03/2013 - 15:18 Index = 25
11/03/2013 - 15:18 341-8D24-A0ACF2E10A0B}
11/03/2013 - 15:18 .255.252
11/03/2013 - 15:18 MAC = 00:ff:b6:82:9e:3f
11/03/2013 - 15:18 55.255.255
11/03/2013 - 15:18 255.255.255.255
11/03/2013 - 15:18 on Mar 11 15:12:24 2013
11/03/2013 - 15:18 ue Mar 11 15:12:24 2014
11/03/2013 - 15:18 .255.255.255
11/03/2013 - 15:18 t Ethernet
11/03/2013 - 15:18 Index = 12
11/03/2013 - 15:18 A94-93F6-D4992C41814B}
11/03/2013 - 15:18 55.255.0
11/03/2013 - 15:18 MAC = 00:9c:02:97:5b:03
11/03/2013 - 15:18 55.255.255.255
11/03/2013 - 15:18 /255.255.255.255
11/03/2013 - 15:18 on Mar 11 14:47:41 2013
11/03/2013 - 15:18 hu Mar 14 14:47:41 2013
11/03/2013 - 15:18 5.255.255.255
11/03/2013 - 15:18 Initialization Sequence Completed With Errors ( see http://openvpn.net/faq.html#dhcpclientserv )
11/03/2013 - 15:18 Starting Management Interface...
11/03/2013 - 15:18 Checking...
11/03/2013 - 15:18 Retrieve statistics...
11/03/2013 - 15:18 Connected.



#2 Staff

Staff

    Advanced Member

  • Staff
  • PipPipPip
  • 7699 posts

Posted 11 March 2013 - 05:33 PM

Hello!

From the logs it appears that on your Windows 8 the TAP-Win32 interface does not come up.. not even with the Air client 'hack'.

First, you can try a Winsock and stack reset (from a command prompt with administrator privileges):
Reset WINSOCK entries to installation defaults:
netsh winsock reset catalog

Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults:
netsh int ipv4 reset reset.log

After the above commands are issued a reboot is unfortunately mandatory.

If the above does not solve the problem, can you please make sure that:
- no programs (especially antivirus and firewall) are interfering with airvpn.exe, openvpn.exe and tap09*.sys (the driver for the tun/tap interface)
- the Air client can elevate to administrator privileges
- OpenVPN can elevate to administrator privileges
- the DHCP *client* service is running
- TAP driver is installed correctly (in case of doubt, try to uninstall OpenVPN completely and re-install it, making sure to authorize the installation of any driver)

Kind regards

#3 chiquito50

chiquito50

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 11 March 2013 - 07:01 PM

Those first two commands seem to have done the trick!

#4 edturner

edturner

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 October 2014 - 08:22 PM

the first 2 commands did not solve my issue in my case.

But instead this did:

 Allow DHCP "negotiation":
Allow IP In/Out From MAC Any To IP 255.255.255.255 Where Protocol Is Any

this setting in my Firewall was missing. And it was preventing the TAP to change info.

Hope it might helps someone.



#5 Jackerris2

Jackerris2

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 13 February 2016 - 06:43 PM

http://prntscr.com/a2tl15

its not working...







Similar Topics Collapse

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Servers online. Online Sessions: 12875 - BW: 44031 Mbit/sYour IP: 52.91.90.122Guest Access.