Jump to content


Photo

Can't connect to many servers (NL, SE...)

Connection Problem trust relationship ipv4 disconnect

Best Answer Staff, 21 July 2016 - 10:19 AM

The deployment of an updated SSL certificate on VPN servers failed on some servers.
This impacted ONLY the "Checking Route" and "Checking DNS" feature of Eddie / AirVPN Client. It's not a security issue.
For this reason OpenVPN GUI and other OpenVPN clients worked anyway.
The problem has been fixed.
Our apologies.
 
Kind regards Go to the full post


  • This topic is locked This topic is locked
183 replies to this topic

#21 madrat

madrat

    Advanced Member

  • Members2
  • PipPipPip
  • 112 posts

Posted 21 July 2016 - 01:39 AM

Post deleted by member. Redundant.



#22 5starvpn

5starvpn

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:39 AM

Same problem - stopped connecting to any servers about an hour ago same error message as above post. 

Win 7 x64

AirVPN 2.10.3



#23 vivekvp

vivekvp

    Advanced Member

  • Members2
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted 21 July 2016 - 01:40 AM

Hello,

I was using a successful Airvpn connection when i went to CNN and could not watch news
Because I'm not in the US.
I disconnected and tired US server

I received an error
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship
for the ssl/tls secure channel

I tried any other server, same problem...

I can't get back on. Using my phone!

Help?

Using Windows 10, AirVPN 2.10.3

Thanks,

Mr. V

#24 mehāniskākaravīrs935

mehāniskākaravīrs935

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • LocationUranus

Posted 21 July 2016 - 01:43 AM

I'm having the exact same problem on the Eddie client. I had to turn off DNS Check in order to make a connection



#25 RedSoxWin2013

RedSoxWin2013

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 21 July 2016 - 01:43 AM

Hello,

I was using a successful Airvpn connection when i went to CNN and could not watch news
Because I'm not in the US.
I disconnected and tired US server

I received an error
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship
for the ssl/tls secure channel

I tried any other server, same problem...

I can't get back on. Using my phone!

Help?

Using Windows 10, AirVPN 2.10.3

Thanks,

Mr. V

I am experiencing the same issue. Begin happening today. Here are my logs:

 

Spoiler



#26 CrankyCat

CrankyCat

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 21 July 2016 - 01:45 AM

Likewise

 

https://airvpn.org/topic/18694-cant-connect-to-many-servers-nl-se/?p=45330



#27 vpnphx

vpnphx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 21 July 2016 - 01:47 AM

Same exact issue and symptom description here. Indeed the work around from flik232 works. The problem seems to be on their side.



#28 DigitalKiller

DigitalKiller

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:48 AM

Me as well.  I've contact Support. 



#29 WeeD

WeeD

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 21 July 2016 - 01:48 AM

You can use openvpn gui while there is this problem.



#30 skeeboe

skeeboe

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:51 AM

Same here. Appears that airvpn is having technical difficulty of some kind.



#31 ryanhere

ryanhere

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:51 AM

Same here



#32 xLinus

xLinus

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:54 AM

Having the same issue! It's working my Linux but not on my Win10. Any help appreciated.



#33 Indigo Purple

Indigo Purple

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 21 July 2016 - 01:54 AM

The same. Tried a number of different servers around the world and each is giving me the following error.

 

"The underlying connection was closed. Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel."



#34 cosmosjunkie

cosmosjunkie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:55 AM

Same issue. Please help. Thank you.



#35 epoch0

epoch0

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 01:58 AM

I am having the same issue. I have had no problems since I first installed AIRvpn. As of today I am on a macbook and have tried everything possible that seems obvious including turning off the options in the "check if tunnel is working" etc. I have restarted the software, restarting the machine and still only gets as far as checking route. This is new as of today. My ISP is a cable company and Im not sure what else to tell you to help but Its just not working any more..

UPDATE... I was able to get the client to get and stay connected by turning off both of the options 1 "check if tunnel effectively works" and 2 "check if tunnel uses AIR vpn DNS ". My question would be now does turning these options off in order to maintain the connection affect the software's effectiveness ? Will this reduce security and possibly cause DNS leak ? and why did this happen after using the software with these options on for the past month with no problems. Thank you

 

 

Confirmed that this works for my connection. Things seemed to have broke on my Mac systems after the latest update to 10.11.6.



#36 mehāniskākaravīrs935

mehāniskākaravīrs935

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • LocationUranus

Posted 21 July 2016 - 01:59 AM

Yup. its official. Now i can't connect to any of the fucking servers. having to use a weak ass proxy to monitor the situation.

#37 mehāniskākaravīrs935

mehāniskākaravīrs935

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 146 posts
  • LocationUranus

Posted 21 July 2016 - 01:59 AM

My phone has no troubles connecting, just Eddie for right now

#38 Keksjdjdke

Keksjdjdke

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 posts

Posted 21 July 2016 - 02:00 AM

 I'm having the same issue on my Macbook. 10.11.6



#39 CanisCanem

CanisCanem

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 02:02 AM

Funny, just had the same happening to me. Been working fine on a Windows 10 64bit machine for the past few months. Tried to log-in just now and get the same error.

 

Also just finished building my HTPC, so installed AIRVPN on there, just to rule out my PC and the same error happens there too. Seems to be a AirVPN issue.

 

Logging in through openVPN still works though, so if your desperate you can get in that way.



#40 Icculus42

Icculus42

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 July 2016 - 02:04 AM

I am getting the same issue as of this morning.  

 

. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > Control Channel: TLSv1.2, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 4096 bit RSA
. 2016.07.20 21:59:20 - OpenVPN > [server] Peer Connection Initiated with [AF_INET]184.75.223.226:443
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > SENT CONTROL [server]: 'PUSH_REQUEST' (status=1)
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,redirect-gateway def1 bypass-dhcp,dhcp-option DNS 10.4.0.1,comp-lzo no,route-gateway 10.4.0.1,topology subnet,ping 10,ping-restart 60,ifconfig 10.4.12.39 255.255.0.0'
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: LZO parms modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: --ifconfig/up options modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: route options modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: route-related options modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > OPTIONS IMPORT: --ip-win32 and/or --dhcp-option options modified
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > open_tun, tt->ipv6=0
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > TAP-WIN32 device [Local Area Connection 2] opened: \\.\Global\{3215DBEB-C316-4B60-9387-5946C7D0A891}.tap
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > TAP-Windows Driver Version 9.21
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > Set TAP-Windows TUN subnet mode network/local/netmask = 10.4.0.0/10.4.12.39/255.255.0.0 [SUCCEEDED]
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 10.4.12.39/255.255.0.0 on interface {3215DBEB-C316-4B60-9387-5946C7D0A891} [DHCP-serv: 10.4.255.254, lease-time: 31536000]
. 2016.07.20 21:59:22 - OpenVPN > Successful ARP Flush on interface [14] {3215DBEB-C316-4B60-9387-5946C7D0A891}
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > TEST ROUTES: 1/1 succeeded len=0 ret=1 a=0 u/d=up
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > C:\windows\system32\route.exe ADD 184.75.223.226 MASK 255.255.255.255 192.168.1.1
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=20 and dwForwardType=4
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > C:\windows\system32\route.exe ADD 192.168.1.1 MASK 255.255.255.255 192.168.1.1 IF 12
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=20 and dwForwardType=4
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > C:\windows\system32\route.exe ADD 0.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.4.0.1
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=20 and dwForwardType=4
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > C:\windows\system32\route.exe ADD 128.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.4.0.1
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=20 and dwForwardType=4
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
. 2016.07.20 21:59:28 - Starting Management Interface
. 2016.07.20 21:59:28 - OpenVPN > Initialization Sequence Completed
I 2016.07.20 21:59:28 - DNS of a network adapter forced (Realtek PCIe GBE Family Controller)
I 2016.07.20 21:59:28 - DNS of a network adapter forced (TAP-Windows Adapter V9)
I 2016.07.20 21:59:28 - Flushing DNS
I 2016.07.20 21:59:28 - Checking route
W 2016.07.20 21:59:30 - The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
! 2016.07.20 21:59:30 - Disconnecting






Similar Topics Collapse


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Servers online. Online Sessions: 15871 - BW: 61104 Mbit/sYour IP: 54.90.204.233Guest Access.