Jump to content
Not connected, Your IP: 3.214.184.196
Staff

Eddie Desktop 2.18beta released

Recommended Posts

On 10/8/2019 at 5:45 PM, X7iGmXYQBrnz said:

I'm running 2.18.4 beta on Win7.  The service to elevate privileges doesn't install, so I get a UAC prompt every time I log in (when Eddie loads).  I'm also getting a UAC prompt when I tick the "Don't ask elevation every run" checkbox, but as far as I can see no service is being installed or run.  Running "Eddie-CLI-Elevated.exe service-install" from an elevated command prompt returns no message, but also does not install a service.

Also, if I shut down or log out of Windows without manually closing Eddie, I receive the following error.  Manually closing Eddie works fine.

Other than these side issues (and once I'd changed the profile data protection to Plain), everything is fine - cheers

eddie1.gif


Issues under investigation.
I confirm that service installation works on Windows 10 but not on Windows 7, it will be fixed in the next release if possibile. Thx.

Share this post


Link to post
6 hours ago, Clodo said:
Issues under investigation.
I confirm that service installation works on Windows 10 but not on Windows 7, it will be fixed in the next release if possibile. Thx.
Cheers Clodo.

Installing the sevice manually using
 
SC CREATE "Eddie Elevation Service" binpath= "C:\Program Files\AirVPN\Eddie-Service-Elevated.exe" start= auto

in an elevated command prompt works fine and seems to get rid of the problems, so hopefully this should be a simple installer issue rather than a compatibility one.

Share this post


Link to post
Posted ... (edited)
On 10/9/2019 at 8:31 AM, Clodo said:

I think "Custom icons" and "elevated permissions version mismatch" are totally different problems.
Focus first on "version mismatch": Please confirm that you still have the error "elevated permissions version mismatch" even after a REBOOT. If so, what version you install? .dmg?  Do you launch eddie from /Applications? Thanks.

The reason I think modifying the resources bundle (by changing a menubar icon) causes the elevated permissions failure is that I only get a startup crash AFTER I’ve swapped in a modified  menubar icon. If I don’t change the icon I don’t have any problems. Also, I want to reemphasize that I did not have this problem with the previous version of Eddie. Running 2.17.2 I could change menubars and even add mulitple menubar versions to the resources bundle without any problem. That's why I think my current issue has to do with changes you made to the way permissions and/or code signing are handled.

To answer your questions, I’ve been running from a package installer version of Eddie, but the same thing happened with the portable tar.gz package. I’ve rebooted after installing and after making any changes, and I’ve tested with and without checking the elevated privileges checkbox. I've launched from /Applications. 

Here is what shows on the screen  when it fails:

Screen Shot 2019-10-10 at 9.43.23 PM.png

Edited ... by dedo299

Share this post


Link to post
Hi,

I'm on raspberry 3 with raspbian buster lite (without ui) and I'm using 2.18.4b eddie-ui -cli command line and syntax.

I run " sudo eddie-ui -cli -login=****** -password=****** -connect -netlock "

- the first time I've launched it after install, all worked pretty smooth.
- the second and next times I've launched it, it stucked after I press the "n" key on the "Server switch requested from keyboard" message.

You can see the whole verbose bellow.
By the way, the shutdown ends up with an error message, but I'm not sure it's linked to my "connection to server" issue.


. 2019.10.02 21:57:38 - Eddie version: 2.18.4beta / linux_unknown, System: Linux, Name: Raspbian GNU/Linux 10 \n \l, Version: Linux raspberrypi 4.19.75+ #1270 Tue Sep 24 18:38:54 BST 2019 armv6l GNU/Linux, Mono/.Net: 5.18.0.240 (Debian 5.18.0.240+dfsg-3 Sat Apr 20 05:16:08 UTC 2019); Framework: v4.0.30319
. 2019.10.02 21:57:38 - Command line arguments (7): path.resources="/usr/share/eddie-ui" path.exec="/usr/bin/eddie-ui" cli="True" login="******" password="******" connect="True" netlock="True"
. 2019.10.02 21:57:41 - Raise system privileges
ee:log:RWxldmF0ZWQ6IFdhaXRpbmcgZm9yIGNsaWVudA==
. 2019.10.02 21:57:43 - Elevated: __Shell, path: which
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, arg: lsof
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, exitcode: 1
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, stdout:
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, stderr:
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, path: which
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, arg: lsof
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, exitcode: 1
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, stdout:
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: __Shell, stderr:
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: Command:session-key
. 2019.10.02 21:57:44 - Elevated: Command:compatibility-profiles
. 2019.10.02 21:57:44 - Profile path: /usr/lib/eddie-ui/default.profile
. 2019.10.02 21:57:57 - Reading options from /usr/lib/eddie-ui/default.profile
. 2019.10.02 21:58:17 - OpenVPN Driver - Found, /dev/net/tun
. 2019.10.02 21:58:17 - OpenVPN - Version: 2.4.7 - OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019, LZO 2.10 (/usr/sbin/openvpn)
. 2019.10.02 21:58:17 - SSH - Version: OpenSSH_7.9p1 Raspbian-10, OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019 (/usr/bin/ssh)
. 2019.10.02 21:58:17 - SSL - Version: stunnel 5.50 (/usr/bin/stunnel4)
. 2019.10.02 21:58:17 - curl - Version: 7.64.0 (/usr/bin/curl)
. 2019.10.02 21:58:17 - Certification Authorities: /usr/share/eddie-ui/cacert.pem
! 2019.10.02 21:58:24 - Activation of Network Lock - Linux iptables
I 2019.10.02 21:58:25 - Press 'X' to Cancel, 'N' to connect/reconnect to the best available server.
I 2019.10.02 21:58:25 - Ready
I 2019.10.02 21:58:25 - Checking login ...
! 2019.10.02 21:58:27 - Logged in.
I 2019.10.02 21:58:36 - Session starting.
. 2019.10.02 21:58:37 - Collect information about providers ...
. 2019.10.02 21:58:38 - Collect information about AirVPN completed
// I press "N"
I 2019.10.02 21:59:36 - Server switch requested from keyboard.
// This is where it hangs (I've waited for more than 10 minutes)
// I press CTRL+C to exit and it goes

. 2019.10.02 22:11:08 - Received signal SIGINT
. 2019.10.02 22:11:08 - Shutdown in progress
I 2019.10.02 22:11:08 - Cancel requested.
! 2019.10.02 22:11:08 - Session terminated.
. 2019.10.02 22:11:09 - Deactivation of Network Lock
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Eddie.Core.Engine.OnRefreshUi (Eddie.Core.Engine+RefreshUiMode mode) [0x002c4] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at Eddie.Core.Engine.DeAuth () [0x00037] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at Eddie.Core.Engine.OnDeInit2 () [0x00020] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at Eddie.Core.Engine.MainStepDeInit () [0x00027] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at Eddie.Core.Engine.OnRun () [0x00016] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at Eddie.Core.Thread.DoRun () [0x00000] in <9d035fa996b546d1b70c3fbbe2ffaae9>:0
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context (System.Object state) [0x00017] in <d0e12f672b88444ab4b6d9b2ecf20142>:0
  at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x0008d] in <d0e12f672b88444ab4b6d9b2ecf20142>:0
  at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state, System.Boolean preserveSyncCtx) [0x00000] in <d0e12f672b88444ab4b6d9b2ecf20142>:0
  at System.Threading.ExecutionContext.Run (System.Threading.ExecutionContext executionContext, System.Threading.ContextCallback callback, System.Object state) [0x00031] in <d0e12f672b88444ab4b6d9b2ecf20142>:0
  at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart () [0x0000b] in <d0e12f672b88444ab4b6d9b2ecf20142>:0


 

Share this post


Link to post
On 10/10/2019 at 1:27 AM, X7iGmXYQBrnz said:
Cheers Clodo.

Installing the sevice manually using
 
SC CREATE "Eddie Elevation Service" binpath= "C:\Program Files\AirVPN\Eddie-Service-Elevated.exe" start= auto

in an elevated command prompt works fine and seems to get rid of the problems, so hopefully this should be a simple installer issue rather than a compatibility one.
Yes thx, i checked it, Eddie 2.18.4 use a syntax accepted by Win10 but not by Win7 (the space after the option-name...), it will be fixed in 2.18.5,
anyway the solution you write it's correct, thx.

Share this post


Link to post
On 10/11/2019 at 7:35 AM, dedo299 said:

The reason I think modifying the resources bundle (by changing a menubar icon) causes the elevated permissions failure is that I only get a startup crash AFTER I’ve swapped in a modified  menubar icon. If I don’t change the icon I don’t have any problems. Also, I want to reemphasize that I did not have this problem with the previous version of Eddie. Running 2.17.2 I could change menubars and even add mulitple menubar versions to the resources bundle without any problem. That's why I think my current issue has to do with changes you made to the way permissions and/or code signing are handled.

To answer your questions, I’ve been running from a package installer version of Eddie, but the same thing happened with the portable tar.gz package. I’ve rebooted after installing and after making any changes, and I’ve tested with and without checking the elevated privileges checkbox. I've launched from /Applications. 

Here is what shows on the screen  when it fails:

Screen Shot 2019-10-10 at 9.43.23 PM.png


Thanks, but i still can't reproduce the issue... i don't think is related on permissions or code signing...
The error "elevated version mismatch" occur (normally) when the launchd service point to an older version (es. 2.18.3) and a more UI version are launched (2.18.4).
So, seem like you have the "launchd" enabled, at least i hope that...
Advanced: the path (ProgramArguments)  inside file /Library/LaunchDaemons/org.airvpn.eddie.ui.elevated.plist are the same location of the Eddie.app you launch?

Please try to disable launchd, in terminal:
sudo launchctl unload /Library/LaunchDaemons/org.airvpn.eddie.ui.elevated.plist
sudo rm /Library/LaunchDaemons/org.airvpn.eddie.ui.elevated.plist
and after try to run your altered bundle, to understand if you still have the same error. Thanks,

OT: You can post here the resources you change? To understand if can be used in standard distribution. Thanks.

Share this post


Link to post
On 10/4/2019 at 9:02 AM, xero said:

2.18.4 seems to be working fine for me, except for one small issue: the "start with system" option doesnt work at all - at least on the latest Windows 10.


Cannot reproduce. When you set the checkbox "Start with system",
1- in Task Manager -> Startup tab, Eddie are showed?
2- If you re-enter in Eddie Preferences, the checkbox is still checked?
Thx

Share this post


Link to post
On 10/12/2019 at 1:04 AM, frnckdsrt said:
Hi,

I'm on raspberry 3 with raspbian buster lite (without ui) and I'm using 2.18.4b eddie-ui -cli command line and syntax.

I run " sudo eddie-ui -cli -login=****** -password=****** -connect -netlock "

- the first time I've launched it after install, all worked pretty smooth.
- the second and next times I've launched it, it stucked after I press the "n" key on the "Server switch requested from keyboard" message.

You can see the whole verbose bellow.
By the way, the shutdown ends up with an error message, but I'm not sure it's linked to my "connection to server" issue.

 
Issues confirmed, thx, will be fixed in the next release.
You can write to us the output of 
uname -m
on raspbian buster? thx.

p.s. if you don't have the UI, why you use "eddie-ui -cli" and not direct "eddie-cli" package? Just curiosity, it's equivalent (or need to be, bugs apart)

Share this post


Link to post

Hi, thank you for your feedback, I didn't know if I was doing something wrong !
uname -m outputs " armv61 "
About the choice of eddie-ui -cli over eddie-cli, the last one was my first attempt but I never succeed in making it an executable. I'm sorry I don't precisely remember the mess but I always was stuck with a "command not found" or something like that ... probably due to my limits on linux. eddie-ui was just found and run.

Share this post


Link to post
7 hours ago, Clodo said:

Cannot reproduce. When you set the checkbox "Start with system",
1- in Task Manager -> Startup tab, Eddie are showed?
2- If you re-enter in Eddie Preferences, the checkbox is still checked?
Thx

1 Yes, Eddie-Windows UI is there
2 Yep, still checked.

Thanks!

Share this post


Link to post
On 10/3/2019 at 3:40 PM, GJElde said:

so far, no more problems on openSUSE 15.1 with Eddie 2.18.4beta.
👌

today again freezing Eddie.
had to close mono and reboot openSUSE 15.1
cannot find anything in the log file

Share this post


Link to post
32 minutes ago, GJElde said:
today again freezing Eddie.
had to close mono and reboot openSUSE 15.1
cannot find anything in the log file
Same problem with Ubuntu 19.04. On trying to disconnect Eddie 2.18.4, the main window becomes unresponsive on odd occasions.
Can't find a reason. It seemed to happen more frequently with Eddie 2.18.3 only once with 2.18.4.
Will try and get more info if it happens again.
 

Share this post


Link to post
On 10/2/2019 at 11:39 AM, Atomas said:
After several tries, I can now start Eddy 2.18.3. However, I can not activate Network Lock, I receive the following message:
Exception: Rules not loaded
Eddy starts all the same and I have to put my login password each time, he does not save the Remember option. Afterwards for the connection, I still have the message: Rules not loaded. I can connect but can not use Network Lock.
On Mac OS 10.14.6. Nothing change with Eddy 2.18.4. Like in 2.18.3, Network Lock dont work and I have the same message : "Rules not loaded".

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Security Check
    Play CAPTCHA Audio
    Refresh Image

×
×
  • Create New...