Jump to content
Not connected, Your IP: 3.80.5.103
Staff

Eddie 2.14beta released

Recommended Posts

 

I find Eddie - OpenVPN UI in dmenu but it doesn't run (nothing happens if I select it). I have to run eddie-ui from terminal with root privileges.

Cheers leo

Please try to launch "eddie-ui" from terminal as normal user, and post here the log. And try also "pkexec eddie-ui". Thanks.

 

 

Here the outpup of "eddie-ui":

eddie-ui

[leo@mousy ~]$ . 2018.05.23 11:23:05 - Eddie version: 2.14.4 / linux_x64, System: Linux, Name: Debian GNU/Linux buster/sid \n \l, Version: Linux mousy 4.16.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.16.5-1 (2018-04-29) x86_64 GNU/Linux, Mono/.Net: 4.6.2 (Debian 4.6.2.7+dfsg-1); Framework: v4.0.30319

. 2018.05.23 11:23:05 - Restarting with admin privileges (method:pkexec-policy)

==== AUTHENTICATING FOR com.eddie.linux.ui.policy ===

Authentication is required to run the Eddie - OpenVPN UI

Authenticating as: leo,,, (leo)

Password: PASSWORD

bash: PASSWORD: comando non trovato

[leo@mousy ~]$

 

Where PASSWORD is my password;)

 

And this  for pkexec eddie-ui

pkexec eddie-ui

==== AUTHENTICATING FOR com.eddie.linux.ui.policy ===

Authentication is required to run the Eddie - OpenVPN UI

Authenticating as: leo,,, (leo)

Password:

polkit-agent-helper-1: error response to PolicyKit daemon: GDBus.Error:org.freedesktop.PolicyKit1.Error.Failed: No session for cookie

==== AUTHENTICATION FAILED ===

Error executing command as another user: Not authorized

 

This incident has been reported.

Share this post


Link to post

i've just updated to 2.14.5-1 via AUR (Arch Linux / KDE Plasma).

 

The system tray icon works, but it's invisible. The context menu works if I right click on the invisible tray icon. No issue with other app icons...

 

It happens regarldess of the system theme (Breeze, materia-kde...). Maybe it was already invisible with previous build, I can't tell since I switched to Qomui a few weeks ago and was using MATE Desktop before.

Share this post


Link to post

i've just updated to 2.14.5-1 via AUR (Arch Linux / KDE Plasma).

 

The system tray icon works, but it's invisible. The context menu works if I right click on the invisible tray icon. No issue with other app icons...

 

It happens regarldess of the system theme (Breeze, materia-kde...). Maybe it was already invisible with previous build, I can't tell since I switched to Qomui a few weeks ago and was using MATE Desktop before.

You need to have either libappindicator-gtk2 or libappindicator-gtk3 installed for tray icon. It's under optional depencencies on AUR page.

Share this post


Link to post

 

You need to have either libappindicator-gtk2 or libappindicator-gtk3 installed for tray icon. It's under optional depencencies on AUR page.

 

I know. Both libappindicator-gtk2 and libappindicator-gtk3 are installed on my machine, of course.

 

libappindicator-gtk2 is a required dependency though, not optional.

 

 

It's not a problem related to the system tray icon itself. It's there since I can get the context menu with a right click on it. it's just a graphical glitch or something with KDE Plasma. Maybe it's because of 2.14.5-1, maybe it's something on my end.

 

The system tray icon worked fine on MATE Desktop with previous 2.14 build as far as I'm concerned.

Share this post


Link to post

 

 

You need to have either libappindicator-gtk2 or libappindicator-gtk3 installed for tray icon. It's under optional depencencies on AUR page.

 

I know. Both libappindicator-gtk2 and libappindicator-gtk3 are installed on my machine, of course.

 

libappindicator-gtk2 is a required dependency though, not optional.

 

attachicon.gifA.png

 

It's not a problem related to the system tray icon itself. It's there since I can get the context menu with a right click on it. it's just a graphical glitch or something with KDE Plasma. Maybe it's because of 2.14.5-1, maybe it's something on my end.

 

The system tray icon worked fine on MATE Desktop with previous 2.14 build as far as I'm concerned.

 

Then it's strange because I use Arch with KDE too and tray icon is displayed properly.

Share this post


Link to post

Thanks for the new version.

 

Note: Tray icon finally worked in 2.14.3. Then in 2.14.4 it was gone again. I was hoping it would be back in 2.14.5 but it is not.

 

XUbuntu 16.04 LTS x86

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...