Jump to content


Photo

Ethernet Connection / TAP Adapter / Router / 100Mbps


Best Answer seedyunder, 06 January 2019 - 09:43 PM

I ended up fully uninstalling tap-windows-9.21.2

Debugging installation problems
 

and manually installing tap-windows-9.22.1

Download release list

 

Back to super speeds ; )

 

 

also checked "disable driver upgrade" in Eddie advanced settings, just incase

Go to the full post


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 seedyunder

seedyunder

    Newbie

  • Members2
  • Pip
  • 6 posts

Posted 05 January 2019 - 10:54 PM

Hi!

 

Having a strange issue I could use some help with.

 

I have a media server that is connected through Gigabit Ethernet to my router

 

VPN OFF : it connects at full speed and the router ui shows the wired connection is "1000 Mbps"

 

VPN ON : initially it connects at fast speeds, correctly through the vpn, but after 10-20 minutes it starts getting capped at 100Mbps and the router ui shows wired connection is "100 Mbps"

 

If I then switch VPN OFF the speed continues to be capped at 100Mbps until I reboot the router.

 

In windows the TAP adapter "status" show speed is "100 Mbps"

 

tap-ethernet-vpn.jpg

 

Does this "100 Mbps" status mean anything ?

 

Is it possible the TAP connection is reporting to the router that it is "100 Mbps" and the router sets it accordingly ?

 

Thanks for any help

 

 



#2 seedyunder

seedyunder

    Newbie

  • Members2
  • Pip
  • 6 posts

Posted 06 January 2019 - 09:43 PM   Best Answer

I ended up fully uninstalling tap-windows-9.21.2

 

and manually installing tap-windows-9.22.1

Download release list

 

Back to super speeds ; )

 

tap-ethernet-vpn-2.jpg

 

also checked "disable driver upgrade" in Eddie advanced settings, just incase



#3 giganerd

giganerd

    I shall have no title

  • Members2
  • PipPipPip
  • 2687 posts
  • LocationGermany

Posted 07 January 2019 - 02:16 PM

Wow, I was beginning to wonder where they put this list as it wasn't on swupdate.openvpn.net anymore. Thank you for the link! :)


Always remember:
There's a guide to AirVPN,

Amazon IPs are not dangerous here,
running TOR exits is discouraged,

using spoilers for your logs helps us read your thread.

~ Furthermore, I propose that your paranoia is to be destroyed. ~

Instead of writing me a personal mail, consider contacting me via XMPP at gigan3rd@xmpp.airvpn.org or join the lounge@conference.xmpp.airvpn.org. I might read the mail too late whereas I'm always available on XMPP ;)


#4 Marty Bun

Marty Bun

    Newbie

  • Members2
  • Pip
  • 5 posts

Posted 11 January 2019 - 07:15 PM

I have exact the same problem.

 

I un-installed tap 9.21.2, re-installed 9.22.1 resetted my router, but tap9 is still showing 100mbps

hence very slow system responce.

 

Switch of AirVpn, and I'm back to normal speed / system responce.







Similar Topics Collapse

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Servers online. Online Sessions: 15020 - BW: 59944 Mbit/sYour IP: 54.197.24.206Guest Access.