Jump to content
Not connected, Your IP: 3.93.75.30

Recommended Posts


Hi,

I'm getting these two messages when I try to log in with Eddie:


Cannot login. (curl: (28) Connection timed out after 20015 milliseconds)

Unable to contact provider AirVPN to obtain bootstrap information. Please check your internet connection.


I've reset my firewall and DNS, restarted my router, and uninstalled and reinstalled Eddie. My internet is working fine otherwise.
I've submitted a help ticket, but I was hoping to get this fixed tonight.
Anyone have any suggestions on how to fix this?

Thanks


. 2019.08.16 19:08:11 - Eddie version: 2.16.3 / windows_x64, System: Windows, Name: Windows 7 Home Premium, Version: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1, Mono/.Net: v2.0.50727
. 2019.08.16 19:08:11 - Reading options from C:\Users\Renate\AppData\Local\AirVPN\default.xml
. 2019.08.16 19:08:12 - Command line arguments (1): path="home"
. 2019.08.16 19:08:12 - Profile path: C:\Users\Renate\AppData\Local\AirVPN\default.xml
. 2019.08.16 19:08:14 - OpenVPN Driver - TAP-Windows Adapter V9, version 9.21.2
. 2019.08.16 19:08:14 - OpenVPN - Version: 2.4.6 - OpenSSL 1.1.0h  27 Mar 2018, LZO 2.10 (C:\Program Files\AirVPN\openvpn.exe)
. 2019.08.16 19:08:14 - SSH - Version: plink 0.67 (C:\Program Files\AirVPN\plink.exe)
. 2019.08.16 19:08:14 - SSL - Version: stunnel 5.40 (C:\Program Files\AirVPN\stunnel.exe)
. 2019.08.16 19:08:14 - curl - Version: 7.54.1 (C:\Program Files\AirVPN\curl.exe)
. 2019.08.16 19:08:14 - Certification Authorities: C:\Program Files\AirVPN\res\cacert.pem
W 2019.08.16 19:08:15 - Recovery. Unexpected crash?
. 2019.08.16 19:08:15 - Routes, remove 62.102.148.130 for gateway 10.4.0.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:15 - Routes, remove 46.166.165.225 for gateway 10.11.108.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:15 - Routes, remove 62.102.148.160 for gateway 10.18.172.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 87.101.92.171 for gateway 10.11.12.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.140.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Above log line repeated 1 times more
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 199.19.95.188 for gateway 10.18.44.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 159.148.186.18 for gateway 10.26.172.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 192.30.89.142 for gateway 10.15.236.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.60.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.156.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.60.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:16 - Above log line repeated 1 times more
. 2019.08.16 19:08:16 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.156.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.252.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 82.102.27.163 for gateway 10.17.114.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 192.30.89.51 for gateway 10.19.2.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Above log line repeated 2 times more
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 185.206.225.59 for gateway 10.25.210.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.242.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 185.206.225.59 for gateway 10.25.210.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.242.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:17 - Routes, remove 82.102.27.163 for gateway 10.17.114.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Above log line repeated 1 times more
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.242.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.163 for gateway 10.17.114.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.242.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Above log line repeated 1 times more
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 128.127.105.184 for gateway 10.23.162.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:18 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.163 for gateway 10.17.114.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 185.206.225.59 for gateway 10.25.210.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 185.206.225.51 for gateway 10.16.242.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 79.142.76.244 for gateway 10.21.2.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:19 - Above log line repeated 1 times more
. 2019.08.16 19:08:19 - Routes, remove 82.102.27.195 for gateway 10.12.50.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:20 - Routes, remove 82.102.27.171 for gateway 10.13.146.1 failed: The route deletion failed: Element not found
. 2019.08.16 19:08:20 - Updating systems & servers data ...
I 2019.08.16 19:08:20 - Ready
I 2019.08.16 19:08:30 - Checking login ...
. 2019.08.16 19:09:41 - Cannot retrieve systems & servers data. (curl: (28) Connection timed out after 20000 milliseconds)
F 2019.08.16 19:09:50 - Cannot login. (curl: (28) Connection timed out after 20015 milliseconds)

 

Share this post


Link to post

Same here. I cannot login to Eddie and I cannot access to the airvpn website. In order to write this post I had to use the tor browser in whonix. I can only access the airvpn website if I use an online proxy or the tor browser.

Share this post


Link to post

Hello!

It would be interesting to know whether you have the same ISP or not, or some common "Internet security suite" (or similar tools), and a traceroute to airvpn.org

Also, can you access airvpn.info?

Kind regards
 

Share this post


Link to post

Same thing here. Haven't been able to connect all day, but I can reach airvpn.org and log in here just fine. Same thing in both Linux and Windows, so I doubt it's software-related.

I can't reach airvpn.info. ISP is Charter.

$ traceroute airvpn.org
traceroute to airvpn.org (5.196.64.52), 30 hops max, 60 byte packets
 1  OpenWrt.lan (192.168.1.1)  1.973 ms  2.133 ms  3.012 ms
 2  * * *
 3  cts05wrcsma-tge-1-0-0.wrcs.ma.charter.com (96.34.84.169)  19.439 ms  21.006 ms  21.008 ms
 4  dtr02davlvt-tge-0-0-1-3.davl.vt.charter.com (96.34.84.212)  21.003 ms  20.997 ms  20.991 ms
 5  bbr01gdisne-bue-2.gdis.ne.charter.com (96.34.2.142)  21.791 ms  22.642 ms  21.791 ms
 6  bbr01nwtwct-bue-4.nwtw.ct.charter.com (96.34.0.51)  27.869 ms  28.270 ms  26.141 ms
 7  bbr01blvlil-tge-0-0-0-11.blvl.il.charter.com (96.34.0.137)  34.947 ms  28.511 ms  29.859 ms
 8  bbr02ashbva-bue-4.ashb.va.charter.com (96.34.3.163)  25.905 ms  29.466 ms  24.916 ms
 9  ash-1-a9.va.us (142.44.208.118)  47.817 ms  48.237 ms  48.228 ms
10  be100-1039.nwk-1-a9.nj.us (198.27.73.202)  53.447 ms  48.194 ms  46.836 ms
11  be100-1319.bhs-g1-nc5.qc.ca (198.27.73.204)  45.742 ms  44.931 ms  49.347 ms
12  be5.bhs-vac1-a75.qc.ca (192.99.146.145)  47.367 ms  46.049 ms  49.663 ms
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
$ traceroute airvpn.info
traceroute to airvpn.info (54.93.175.114), 30 hops max, 60 byte packets
 1  OpenWrt.lan (192.168.1.1)  1.920 ms  1.991 ms  3.858 ms
 2  * * *
 3  cts05wrcsma-tge-1-0-0.wrcs.ma.charter.com (96.34.84.169)  21.578 ms  19.465 ms  21.565 ms
 4  dtr02davlvt-tge-0-0-1-3.davl.vt.charter.com (96.34.84.212)  21.560 ms  21.548 ms  21.544 ms
 5  bbr01gdisne-bue-2.gdis.ne.charter.com (96.34.2.142)  27.466 ms  22.822 ms  23.849 ms
 6  bbr01nwtwct-bue-4.nwtw.ct.charter.com (96.34.0.51)  30.305 ms  23.522 ms  20.333 ms
 7  bbr01blvlil-tge-0-0-0-11.blvl.il.charter.com (96.34.0.137)  28.843 ms  22.786 ms  27.699 ms
 8  prr01ashbva-bue-6.ashb.va.charter.com (96.34.3.89)  26.114 ms  26.108 ms  25.398 ms
 9  lag-35.ear2.WashintgonDC12.Level3.net (4.68.74.61)  26.093 ms * *
10  * * *
11  212.73.243.150 (212.73.243.150)  105.755 ms  106.445 ms 212.73.243.158 (212.73.243.158)  98.332 ms
12  52.95.60.102 (52.95.60.102)  109.721 ms 52.95.60.86 (52.95.60.86)  110.433 ms 52.95.60.52 (52.95.60.52)  112.675 ms
13  52.95.60.131 (52.95.60.131)  108.103 ms 52.95.60.47 (52.95.60.47)  102.781 ms 52.95.60.145 (52.95.60.145)  102.450 ms
14  * * *
15  52.93.134.127 (52.93.134.127)  109.536 ms 52.93.134.121 (52.93.134.121)  110.098 ms  116.913 ms
16  * * *
17  54.239.106.106 (54.239.106.106)  127.191 ms  123.329 ms 54.239.106.64 (54.239.106.64)  113.306 ms
18  52.93.111.212 (52.93.111.212)  110.786 ms 52.93.111.200 (52.93.111.200)  100.414 ms 52.93.111.216 (52.93.111.216)  104.428 ms
19  52.93.111.249 (52.93.111.249)  111.337 ms 52.93.111.253 (52.93.111.253)  107.662 ms 52.93.111.251 (52.93.111.251)  114.005 ms
20  54.239.106.183 (54.239.106.183)  119.775 ms 54.239.106.95 (54.239.106.95)  117.201 ms 54.239.106.139 (54.239.106.139)  115.946 ms
21  54.239.4.216 (54.239.4.216)  112.724 ms 54.239.5.172 (54.239.5.172)  109.928 ms 52.93.23.130 (52.93.23.130)  111.763 ms
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *

Share this post


Link to post

sorry to leapfrog on this post....but there is clearly some common denominator

I run Linux Mint 18.3   ....therefore no AV etc etc

"Checking route ipv4 failed "

everything checked...rebooted router and pc etc etce cte ect.....

All other aspects of connection are superb.....

Therefore the common denominator is airvpn

Brian

Share this post


Link to post
Posted ... (edited)

Crap, I posted this in the wrong thread.  Sorry, the post below is if you get the "Checking route IPv4 failed." error.

My original post:
Root cause of this issue appears to be an expired certificate.  If you reset your system time to yesterday (I went back a week, so that my day of week will still be correct) or earlier, then I believe you should be able to connect.  It works for me.

And while I do work in support, I do not work for AirVPN support, so do not take this as an official answer from them.

p

Edited ... by ps73
posted in wrong thread, but leaving here as I bet it will apply to everyone

Share this post


Link to post

As suggested here, using the config generator and connecting with OpenVPN is working fine for me.

I don't know what the underlying issue is, but it's apparently not affecting everyone, so it must be something common only to a subset of users. Given the variety of OSes, software seems unlikely; maybe your ISP or location are relevant.

Share this post


Link to post
Just now, keyword said:


Good suggestion ps73. Like yourself I also work in support (not here)

I use linux mint......so I turned OFF Network Time....and then altered today's date Back to the 15th.

It worked.

Of course one of the drawbacks associated with doing that is that some websites will deny entry because a "a date in the future" has been submitted .....

If you can live with that....and just download whatever you want to and then close airvpn, the 'fix' will do the job

I can keep that date set back until air get their act together......or I finish my downloading regime....whichever occurs first.  I wont hold my breath.

Brian

Share this post


Link to post

I've also posted a thread based on a similar issue, adjusting my date/time/location doesn't work. I'm using Windows 10, my ISP is Verizon and I live in Maryland, if that can help narrow down the problem. I'm a bit disappointed with this situation as I've just paid for a yearly subscription and now I cannot login, which has forced me to subscribe and pay a different VPN provider while this issue is sorted out.

Share this post


Link to post

Under the "DNS" settings tab, deselect "Check AirVPN DNS", then go to the "Advanced" tab and deselect "Check if the Tunnel Works".  Worked for me on v2.17.2.  Just a very temporary fix.

Share this post


Link to post

Hi Sorry for jumping on this thread but im still having issues and now cant even login through eddie as i get the above error. So have uninstalled eddie twice before seeing you acknowledge problem is your end. Now it wont even let me login to try to reconnect. Im a virgin customer so you are blacklisted with them, which I am already aware of and use opera vpn just to access your site. I can login online but not from my pc. I will try open vpn with a config file for the short term but would like to know why im having this issue to begin with ? 
Thank You 
Banjo

eddie not cponnecting.PNG

Share this post


Link to post

Yeah this issue has not been fixed. Been having issues logging in for 24 hours now. Today seems even worse than yesterday. Hopefully this doesn’t go on much longer 

Share this post


Link to post
8 hours ago, Blasio said:

I'm also having this problem. I'm in Canada on a small ISP in a remote area. Windows 10.

Could be an idea to reboot your router, as well as reinstall eddie ?
Hope this helps.

Share this post


Link to post

Excellent Logged in and connected at super speeds I also disconnected and reconnected to another country which was also super fast. 
All seems OK now 
Thank You 
Banjo

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Security Check
    Play CAPTCHA Audio
    Refresh Image

×
×
  • Create New...