Jump to content
Not connected, Your IP: 107.21.85.250
Sign in to follow this  
YeOldePeanutFarmer

Really slow (<1Mbps) speeds on all servers

Recommended Posts

I'm new to using a VPN so I could use some help troubleshooting this. On my normal connection I can get >50 Mbps most days, but on AirVPN I'm lucky to crack 1 Mbps, usually 500-800 Kbps. I've tried on at least 2 dozen servers, mostly in U.S. (where I am) and Canada, some in Sweden or Netherlands. I always pick servers with < 15% load and ping < 100ms. I've also tried at least 15 protocol/port settings across all 4 protocols). Occasionally I'll find a server that might get up to 3-5 Mbps initially but that will soon drop to <1. Router is a TP-Link AC1900 with stock firmware, computer is Windows 7 connecting over AC Wifi. All network adapters are set to obtain IP/DNS automatically. I suspect the router is the bottleneck here but I don't know how to begin diagnosing that. Help would be appreciated.

 

Edit: This is all tested on normal HTTP traffic tested on fast.com, speakeasy.com and speedtest.net

Share this post


Link to post

If you have the QOS engine turned on on your router your router might throttle your connection because it falsely believes your activity doesn't need as much bandwidth.  I had this issue with my Nighthawk router.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Security Check
    Play CAPTCHA Audio
    Refresh Image
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...